Terug

Is het verstandig om een nieuwe caravan te kopen met hageschade?

J.van de Riet

Hallo,

 

Wij kunnen een nieuwe caravan kopen die hagelschade heeft opgelopen. Natuurlijk heeft men ons bij het bedrijf daarvoor korting aangeboden. Wij begrijpen dat de esthetische waarde van de caravan daarvoor verminderd is en eventueel later bij verkoop van invloed kan zijn. Wij zijn echter benieuwd of de dakplaat van de caravan nog goed aansluit bij de buitenkant ( omdat deze plaat ingedeukt is) en er daardoor  misschien vocht langs naar de naden  kan doordringen naar de binnenste ruimtes: binnen in de caravan maar ook tussen de twee platen!!!

 

Bij voorbaat hartelijk bedankt voor het beantwoorden van deze vraag.

 

J. van de Riet.


1 Antwoord

Antwoord van Linberg Caravan Centrum

Beste heer/mevrouw van de Riet,

 

Technisch hoeft u nergens bang voor te zijn. Het is wat u zelf al aangeeft een esthetische kwestie.

U moet er wel rekening mee houden dat het voordeel dat u nu ontvangt vanwege de schade, later bij inruil weer voor een deel teniet wordt gedaan, omdat u dan ook een lagere inruilwaarde ontvangt.

Tevens is het van belang om met uw verzekeringsmaatschappij kort te sluiten wat er gebeurt als u tijdens 1 van uw volgende vakanties een extreme hagelbui over de caravan krijgt of ze wel of niet uitkeren. Want u koopt nu misschien een caravan met lichte hagelschade, maar als daar later een extreme bui overkomt die de waarde nog veel verder doet dalen en u bent hiervoor dan niet verzekerd bent u echt de klos.

 

Veel succes met uw keuze.

Met vriendelijke groeten,

 

Dick van den Berg

Linberg caravan centrum

www.linberg.nl